Zakręcone Chilli tworzymy my: Monika i Konrad. Jesteśmy partnerami nie tylko w biznesie ale także w życiu. Poznaliśmy się w 2015 roku w Anglii. Tam też powstał pierwszy fermentowany sos. Wtedy nawet nie przeszło nam przez myśl, że za 2 lata będziemy je produkować dla Was. W 2017 roku wróciliśmy do Polski (przez Hiszpanię bo było nam nie po drodze) i zrobiliśmy, znowu na własny użytek 2 różne, ostre sosy, z papryczek upolowanych na hiszpańskim Mercado Central w Walencji. Swoją drogą targ warty zobaczenia ;). Po zrobieniu tych sosów przyszła myśl o stworzeniu własnej marki. Chcieliśmy, żeby to było coś wyjątkowego. Bez różnych ulepszaczy, upiększaczy, nadmiaru soli i octu. Coś takiego co sami chcielibyśmy kupić. Od tamtego czasu stworzyliśmy kilka wyjątkowych smaków, które chcemy wprowadzić na stałe do naszej oferty.

Monika i Konrad

Monika – Lubi jeść to co ugotuje Konrad 🙂 a ostre potrawy towarzyszą jej od dzieciństwa (co nie oznacza, że jej próg tolerancji na kapsaicynę jest wysoki :P). Jest ona artystyczną duszą, wrażliwą na otaczające piękno i zachwycającą się najmniejszym kwiatkiem 🙂 Twórczość Moniki możecie podejrzeć sobie tutaj:

Ikona Instagram

Konrad – Jego pasją jest jedzenie i dzielenie się smakiem z innymi. Większość swojego życia zawodowego spędził w różnych rodzajach gastronomii. Nie boi się sypnąć przypraw. W życiu nie ogarnia dwóch rzeczy: mechaniki kwantowej i jak można sypać do wszystkiego Vegetę. (Choć to pierwsze wydaje się być do rozgryzienia). Potrafi przekonać do jedzenia każdego niejadka 🙂